De vaststelling van TVL Q2 2021 start 29 november. Vanaf die datum vraagt RVO zo’n 63.000 ondernemers een vaststellingsverzoek in te dienen. Het doorgeven van de werkelijke omzet moet uiterlijk 11 januari 2022 gebeuren.

Van de ongeveer 63.000 aanvragen voor TVL Q2, zijn er nog 905 in behandeling. Is een aanvraag toegekend? Dan krijgt de ondernemer per e-mail een verzoek de werkelijke omzet door te geven. Het doorgeven van de werkelijke omzet moet uiterlijk 11 januari 2022 gebeuren. Vaak eeft RVO het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of vraagt RVO om aanvullende informatie.

Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan ontvangt de ondernemer de laatste 20% van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgt de ondernemer minder dan 20% of moet hij (een deel van) het voorschot terugbetalen.